Pozdravna riječ

POZDRAVNA RIJEČ PREDSJEDNIKA HRVATSKOG DRUŠTVA ZA ENDOSKOPSKU KIRURGIJU

 

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji

S posebnim zadovoljstvom Vas pozivam na naš 15. kongres Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju s međunarodnim sudjelovanjem koji ćemo održati od 13 do 16. svibnja 2020. godine.

Ovo je prvi put da naš kongres organiziramo u Zadru, gradu spomeniku sa iznimnom poviješću i nevjerojatnom kulturnim nasljeđem. Zadar je grad bogate duhovne i materijalne kulturne baštine od antičkog i srednjevjekovnog doba do današnji modernih zadivljujućih ostvarenja poput prvih morskih orgulja na svijetu.

Glavni organizatori ovog kongresa su kolege iz Opće bolnice Zadar koje imaju dugogodišnje iskustvo u endoskopskoj kirurgiji.

I ovaj kongres organiziramo u suradnji s kolegama iz susjednih zemalja s kojima smo već do sada uspješno surađivali na području endoskopske kirurgije. Već na našem prošlom kongresu u Puli uz HDEK suorganizator je bilo Društvo endoskopskih kirurga Slovenije, a sada nam se priključilo i Društvo endoskopskih kirurga Srbije.

Svatko od nas se u svom radu suočava s neželjenim događajima. Tema ovog kongresa je ¨Kako izbjeći komplikacije“. Držim da razgovorom i razmjenom iskustava pomažemo jedni drugima u izbjegavanju komplikacija i poboljšanju našeg kirurškog rada.

Ovaj skup će se odvijati u obliku plenarnih sjednica, edukacijskih „korak po korak“ video prezentacija, najnovijih spoznaja iz pojedinih područja, prikaza slučajeva, rasprava za okruglim stolom te oralnih prezentacije slobodnih tema i poster sekcije.

Uvjeren sam da ćemo i ovaj put uz ugodno druženje obogatiti naše iskustvo i znanje.

Radujem se skorom susretu

 

Predsjednik Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju (HDEK)

Predsjednik kongresnog odbora 15. Kongresa HDEK-a

Prof. prim. dr.sc. Igor Stipančić

Buy now